Desiņas, šķiņķis, bekons un citi pārstrādātas gaļas produkti paaugstina pāragras nāves risku, tā apgalvo zinātnieki, kas izpētījuši pusmiljona Eiropiešu ēšanas paradumus.
Pētījums 13 gadu garumā sekoja līdzi cilvēkiem 10 Eiropas valstīs.
Pētījuma gaitā secināts, ka pārstrādātas gaļas produkti ir saistīti ar kardiovaskulārajām slimībām, vēzi un pāragru nāvi.
VIDEO:
Britu Sirds slimību nodibinājums aicinājis cilvēkus izvēlēties dabīgu gaļu, kas nav apstrādāta iepakota celofānā.
Zinātnieki, kuru pētījums publicēts žurnālā BMC Medicine, apgalvo, ka sāls un ķimikālijas, kas tiek izmantotas gaļas saglabāšanai, var radīt nopietnus veselības traucējumus.
Šķirsti tālāk, lai uzzinātu, kurus gaļas produktus nevajadzētu ēst:
Tevi noteikti interesēs
- 4 mēnešos dzimušajiem lemts gūt lielus panākumus, saskaņā ar ekspertu teikto
- Jaungada ģērbšanās etiķete: kā sagaidīt 2026. gadu un kādas krāsas piesaistīs veiksmi Zirga gadā
- Mūsu pēcteči 4.decembri uzskatīja par ”Pūķa dienu”: ko šajā dienā darīt, lai savai mājai uzliktu aizsardzības kupolu
- Lielisks veids, kā pagatavot parastus rīsus – ļoti vienkārši un tik garšīgi, ka parastā vārīšana vairs nemaz neprasās
- “Izsauc mums dārgāko taksi”: Draudzene (47) bija pieradusi braukt uz mana rēķina līdz es viņu izsēdināju pusceļā, kad dzirdēju, pie kā viņa brauks
- 6 Ķīniešu zodiaka zemes piesaista īpasi lielu veiksmi un labklājību 2025. gada 4. decembrī







