Desiņas, šķiņķis, bekons un citi pārstrādātas gaļas produkti paaugstina pāragras nāves risku, tā apgalvo zinātnieki, kas izpētījuši pusmiljona Eiropiešu ēšanas paradumus.
Pētījums 13 gadu garumā sekoja līdzi cilvēkiem 10 Eiropas valstīs.
Pētījuma gaitā secināts, ka pārstrādātas gaļas produkti ir saistīti ar kardiovaskulārajām slimībām, vēzi un pāragru nāvi.
Britu Sirds slimību nodibinājums aicinājis cilvēkus izvēlēties dabīgu gaļu, kas nav apstrādāta iepakota celofānā.
Zinātnieki, kuru pētījums publicēts žurnālā BMC Medicine, apgalvo, ka sāls un ķimikālijas, kas tiek izmantotas gaļas saglabāšanai, var radīt nopietnus veselības traucējumus.
Šķirsti tālāk, lai uzzinātu, kurus gaļas produktus nevajadzētu ēst:
Tevi noteikti interesēs
- Dārgmetālu eksperts pastāstīja, kāpēc tīru zeltu nedrīkst aizskart ar rokāmby Rinalds Bergmanis
- Daudzi piemirsuši, ka no 1.augusta stājās spēkā jauni noteikumi attiecībā uz konkrēto iedzīvotāju maciņiemby Sandra Vīgante
- Meteorologs Toms Bricis iepriecina ar laika prognozēm nedēļas nogalei, tomēr no 11.augusta viss mainīsiesby Laura Andersone