Desiņas, šķiņķis, bekons un citi pārstrādātas gaļas produkti paaugstina pāragras nāves risku, tā apgalvo zinātnieki, kas izpētījuši pusmiljona Eiropiešu ēšanas paradumus.
Pētījums 13 gadu garumā sekoja līdzi cilvēkiem 10 Eiropas valstīs.
Pētījuma gaitā secināts, ka pārstrādātas gaļas produkti ir saistīti ar kardiovaskulārajām slimībām, vēzi un pāragru nāvi.
Britu Sirds slimību nodibinājums aicinājis cilvēkus izvēlēties dabīgu gaļu, kas nav apstrādāta iepakota celofānā.
Tevi arī varētu interesēt
Zinātnieki, kuru pētījums publicēts žurnālā BMC Medicine, apgalvo, ka sāls un ķimikālijas, kas tiek izmantotas gaļas saglabāšanai, var radīt nopietnus veselības traucējumus.
Šķirsti tālāk, lai uzzinātu, kurus gaļas produktus nevajadzētu ēst:
Tevi noteikti interesēs
- Pulksten 12:00 mūžībā aizsaukts aktieris, kurš visu savu dzīvi veltīja savai karjeraiby Sandra Ločmele
- Maz zināma recepte skaistiem matiem un pret nosirmošanu no rozmarīna – līdzeklis, kuru lietoja iepriekšējā paaudze, bet tagad tas aizmirstsby Oskars Andersons
- Svētdienas pēcpusdienā dramatiskie laikapstākļi, var kļūt pavisam skarbiby Sandra Ločmele
izlasiju ka 1oo gadiga ome visu muzu eda bekonu un dzivo vel pari 100 gadiem.
Kur ir ir “ilgdzīvotāju-veģetāriešu un 100-gadnieku” piezīmes un labie vārdi šim pētījumam?